Google бутон +1

 

С бутон "+1" към оптимизация на сайт в Google
Бутон “Google +1”

Както вече знаете, бутонът Google +1, вече е достъпен за уебмастърите и собствениците на сайтове. Вече може да поставяте този бутон на сайта си, както и много други се втурнаха да направят точно това. Защо не? Това би трябвало да се отрази на видимостта на сайта при търсене. При постоянно променящите се алгоритми на Google, всичко, което може да помогне за SEO оптимизацията е добре дошло.

Ето някои характеристики на новата придобивка и евентуални ползи за оптимизацията на сайтове:

1. Този бутон ще оказва влияние върху класирането при търсене. Цитат от David Byttow от Google, по времето, когато тази функция е обявена за първи път: “Ще започнем да гледаме на бутона “+1” и като на един от многото сигнали, които използваме за да се определим значението на страниците и класирането, включително социалните сигнали от други услуги. За “Google +1”, както при всяко ново нещо, ще започнем внимателно и ще оценяваме как този сигнал засяга качеството на резултатите с течение на времето. “. Това е много добър сигнал за масовото внедряване на бутона, поне от гледна точка на SEO.

2. Когато даден потребител търси, (и е влязъл в своя Google акаунт) в резултатите от търсенето ще бъдат отбелязани имената на свързаните с този акаунт потребители, които са дали “+1” на страницата. Ако няма нито един потребител, свързан с този акаунт, ще бъде показван общият брой на “+1”, която страницата е получила.

3. От Google казват, че собствениците на сайтове ще видят как по-голям и по-качествен трафик идва от Google, тъй като потенциалните посетители виждат препоръките от своите приятели (или хора в контактите) при резултатите от търсенето.

4. Бутонът, според Google, се отъждествява с фразите “това е много готино” или “трябва да видите това”.

5. Когато потребителят кликне върху бутона на сайта, връзка към съдържанието на сайта ще се появи в “+1 раздела” в профилa на потребителя в Google.

6. От Google предлагат да натискате бутона, когато сте съгласни с нещо или искате да препоръчате нещо на другите.

7. “+1” бутонът не е същото като Google Buzz, въпреки че има много прилики. И двете възможности се появяват в Google профила в различни раздели, но +1 не позволява коментари (поне засега).

8. “+1” бутонът е публичен ‘по подразбиране’. Google може да го покаже на всички логнати потребители, който имат социална връзка помежду си. Все пак потребителите могат да изберат да не се показва публично в техния профил в Google.

9. Има различни размери и стилове на бутон, който можете да използвате на вашия сайт.

10. API документацията (за използване на “+1” бутона) се намира тук: http://code.google.com/apis/+1button/

11. Когато потребителят кликне върху бутона +1, това кликване се прилага по отношение на URL на страницата, на която се намира.

12. Бутонът се поддържа на 44 езика , макар за момента анотациите да се появяват само на английски език, при резултатите от търсене Google.com.

13. Бутонът ще бъде достъпен в Android Market, Blogger блогове, Product Search и YouTube.