Google представи Google Wallet

От Google представиха  Google Wallet (Google Портфейл). Това е представата на Google  за бъдещето на разплащанията или как може да плащаме и да организираме ежедневието си. Времето ще покаже дали този проект ще има бъдеще.

Тъй като преставянето му, (съвсем не/случайно) съвпада с началото на Google Offers, може да очакваме тези две услуги да се развиват паралелно и да набират скорост заедно.

Какво е Gооgle Wallet?

Това е приложение за Android , което прави от телефона Ви портфейл. Този портфейл, съхранява виртуални версии на съществуващите пластмасови карти във Вашия телефон. Просто кликвате в телефона и плащате.

Проектът още не е стартирал на практика и  има информация само за първоначалните възможности и опции.

В момента, може да използвате  Google Wallet само чрез смартфон Nexus S 4G.

Когато стартира, ще има два вида  карти: Citi ® PayPass ™  MasterCard ® кредитни карти и Google Prepaid Card (предплатена карта). С течение на времето, Google имат намерение да сътрудничат с всички карти, които хората съхраняват в портфейла си днес.

Едно добра новина е, че при активирането на Google Prepaid Card ще има 10$ подарък за всеки нов потребител.

В бъдеще, Gооgle Wallet ще може да съхранява много, ако не и  всички карти, които пазите днес във Вашия портфейл. И тъй като Google Wallet е мобилно приложение,  ще бъдете в състояние да правите с него много повече от това, което правите с обикновен портфейл. Например, да съхранявате хиляди разплащателни карти, Google оферти, клиентски карти, карти за отстъоки, касови бележки, бордни карти, билети и т.н.

Приложението Gооgle Wallet е безплатно.

Операциите през Google Prepaid Card ще бъдат безплатни до края на 2011 г.