От Google представиха Google Analytics Premium

Милиони уебсайтове използват Google Analytics – от лични блогове до големи корпоративни сайтове.

За тези, които не знаят – Google Analytics е безплатен инструмент на Google, който предоставя на собствениците на уебсайтове данни за посетителите им. Данните включват многобройни параметри и графики. От Google са решили, че за големите клиенти, които имат специфични изисквания, текущата версия на Google Analytics, която е безплатна, не отговаря на високите им изисквания за анализ.

На 29.09.2011 Google обяви нов продукт: Google Analytics Premium. Това е платена версия на безплатния Google Analytics.

Какво ще отличава Google Analytics Premium от безплатния Google Analytics:

Повече възможности за обработка на данни – повече данни за посетителите, повече потребителски променливи и повече справки
Разширени анализи – различни инструменти за моделиране, които ще позволяват тестване на различни модели за реализации на маркетинговите цели
Сервиз и поддръжка – експерти, които ръководят потребителите – 24 / 7 поддръжка
Гаранции – по споразумение за събиране на данни, обработка и отчитане

От Google казват, че Google Analytics Premium е разработен в тясно сътрудничество с някои от най-големите им клиенти. По време на пилотните проекти са работили с Gucci, Travelocity, TransUnion, eHarmony и други, за да се уверят, че Google Analytics Premium отговаря на техните нужди.

Google Analytics Premium вече е достъпен при заплащане на годишна такса в САЩ, Канада, и Великобритания. Продуктът може да се закупи директно от Google или чрез Google Analytics Premium оторизирани търговци. (засега не е ясно кои са те …)

За радост, Google Анализ ще продължи да се предлага като безплатен продукт.