Google AdWords Business Credit Card в САЩ

От Google са изпратили  покани на избрани клиенти в САЩ за новата Google AdWords Business Credit Card.

Картата първоначално ще се предлага като “бета тест”, само на избрани потребители. Google предлагат кредитната карта с конкурентен лихвен процент, достатъчна кредитна линия и без годишна такса. Тя може само използвана само за закупуване на Adwords реклама.

AdWords картата е всъщност карта на MasterCard с 8.99% годишен лихвен процент.

Claire Johnson, вицепрезидент на глобалните онлайн продажби на Google, е заявил, че кредитната карта е предназначена да помогне на малките и средни фирми, които рекламират в Google AdWords, но на които често са нужни средства за реклама в големи рекламни кампании в навечерието на силни продажбени сезони, като Св. Валентин, Хелоуин или Коледа. Тези ресурси са доста често ограничени в тези дни, когато трябва да се заделят средства за зареждане на стока и т.н. Много от малките и средните фирми се опитват да разрастват бизнеса си, без да имат достъп до финансовите ресурси за реклама, които имат големите фирми.

От Google не изнасят други подробности, както за размера на
минималните и максимални кредитни линии (От Google казват, че те ще се променят в зависимост от картодържателя), така и за броя на хората, на които ще се предлага AdWords картата.

Kредитната карта ще бъдат предложена на “статистически значим” брой хора, като от Google ще разгледат резултатите за това, как наличието на картата влияе върху поведението на клиентските разходи за реклама.

От Google ще оценяват кредитоспособността на клиентите, чрез комбинация от вътрешни усилия и помощ от финансов партньор.