Google Hotel Finder

Google пусна експериментална услуга – Google Hotel Finder. Услугата позволява да намерите хотел (засега само в САЩ), с помощта на няколко интелигентни функции:

Можете да се добавят фигури  на географска карта , за да се ограничи списъка с резултати. Google подчертава най-популярните райони, за да ви помогне. По подразбиране, се създава фигура, въз основа на най-популярните места.

След като изберете мястото, Google позволява да се изберат и проверят дати за резервация, ценови диапазон, клас на хотела и да се ограничат резултатите за хотели, които имат добри оценки от потребителите.

С Google Hotel Finder е възможно да намерите и добри сделки. За това служи опцията “Compared to hotel’s typical price” (“В сравнение с типичната цена”), предлага информация, която не е лесно да се намери чрез сравняване на текущите цени на хотела спрямо останалите.

Засега не може да се резервира хотел, директно използвайки тази услуга на Google, като Google Hotel Finder препраща към други сайтове за резервации.

Google Hotel Finder е бърз, достатъчно лесен за използване и предлага полезна информация, която не е може да намерите на друго място.